Sétáló Erdő


Önsimereti és személyiségfejlesztő módszerek alkalmazása a természetben

A gyógyító erdő, mint az eredő erő forrása

Sétáló erdő Több, mint 10 éve foglalkozom különféle alternatív terápiákkal, melyek segítségével az ember jobban megértheti belső lényegét, motivációt, félelmeit és megismerheti az olykor akadálynak tűnő buktatók üzeneteit. Ezek a módszerek (Grafológia, Analógiás asztrológia, Kronobiológiai pszichogenetika, Bach virág terápia, Extrapszichológia) együtt és külön-külön is nagyon sokat segítettek a környezetemben élőknek és természetesen saját magamnak is.

Vannak azonban olyan időszakok az ember életében, mikor szinte minden megváltozik. A munkámmal kapcsolatban is ez történt. Egyre szűkösebbnek éreztem a négy fal közötti beszélgetéseket, és egyre rövidebbnek az erre szánt, megszokott másfél órát. Ezzel párhuzamosan az életem is egyre közelebb vitt a természethez, leginkább az erdőhöz. Aztán egyszer csak szembejött az erdőterápia vagy másnéven erdőfürdőzés. Sokat lehet róla olvasni - leginkább külföldi oldalakon - hogy a különféle biokémiai értékeink hogyan változnak már fél óra erdőben eltöltött idő után: csökken a stresszhormon szintünk, a vérnyomásunk és a pulzusszámunk is, és tényleg, most, hogy szinte benne élek, naponta érzem a jótékony hatásait, mérések nélkül is.

Sétáló erdő Egy erdész barátom mesélte, hogy az ember mindig érzi azt a pillanatot, mikor az erdő befogadja, hiszen ő maga is egy érző lény, tele sok-sok információval, mint pl. a madárcsicsergések dallama, a lábunk alatti puha avar illóolajainak illata és még ezer más, amit nem tudatosan, de érzékelünk és hatással van ránk, és egyszer csak képesek leszünk részesei lenni ennek az egységnek.

Az egyik sétám során jött egy gondolat, mikor csendben gyalogoltam és közben sokszor néztem felfelé, hogy az erdő a régi korok emberének és a természeti népeknek a temploma volt. A csend az alázat és a fent-lent egysége jelent meg előttem, a lombkoronák formája, mint a mennyezetek freskói. Ez volt az a pillanat mikor tisztán éreztem, hogy mindenféle terápiát, beszélgetést sokkal jobb lenne a természetben végezni, hiszen az ember sokkal könnyebben képes önmaga lenni és akaratlanul is nagyon sok külső segítséget kap környezetétől.

Menjetek ki a természetbe, s ismerjétek meg egymást ott, ahol az ember őszinte lesz.
— Móricz Zsigmond

Miért más még az erdőben?

Életünk nagy részét társadalmi szokásaink miatt jórészt a négy fal között töltjük - újabb kutatások szerint egy napunk 70-80 százalékát - kevés mozgással, pedig a mozgás maga az élet.

Sétáló erdő A szabadban végzett terápia már egyetlen szó nélkül is sokat elárul a kérdező személyiségről. Milyen ritmusban megy, milyen a tempója stb.. Sokat mesél a helyszínválasztás is: merre szeretne indulni: jobbra vagy balra, meredeken felfelé vagy kanyarogva a lankás úton., stb. Mindez tükrözi a lelkiállapotot, hogy az ember hol és hogyan érzi magát harmonikusan.

Sok információt ad a testről és lélekről maga az erőbenlét is: mennyit bír, hogyan lélegezik, hogyan változik a mozgása, a bőrszíne, a szívverése. Már az elindulás körülményei is beszédesek.

Összegezve tehát, egyetlen szó nélkül is jóval egyszerűbb mozgás közben diagnosztizálni, mint egy helyben, a négy fal között, és nagyon sok választ kaphatunk a különböző környezeti hatásokra adott reakciókból is.

A terápia menete:

A terapia helyszíne:

Kismaros és a környező erdők (erőnléttől függően)

Megközelíthető:

Vonattal: Nyugati Pályaudvarról 36 perc a Vác-Szob zónázó vonattal
Autóval: M2 út, majd a 12-es úton Kismarosig

Az erdőterápia ára:

Egy 3-4 órás terápiás séta ára 16.000,- Ft
(Mely ár tartalmazza az előzetes felkészülést a sétára (születési dátum, írás stb. alapján - igény szerint), a vezetett beszélgetést és összegzést, és egy 4-5 oldalas írásos kronobiológiai elemzést.)

Igény esetén szívesen vezetek kiscsoportos sétákat is.Bővebb információt az alábbi telefonszámon vagy e-mail címen kaphat:
Hermann Judit, 06 70 314 4599, setaloerdo@magocska.hu


Jelentkezés a sétára

Kérem, várjon...

www.magocska.hu

© Magocska, 2019